Edin Ramulić i Nihad Aličković: “Ko pokušava profitirati na Danu bijelih traka?”

Edin Ramulić i Nihad Aličković: “Ko pokušava profitirati na Danu bijelih traka?”


Nihad Aličković koji se predstavlja kao lider izvjesnog AntiDayton pokreta, neregistrovane organizacije, preko Facebooka je pozvao pratioce pozvao je Prijedorčane i druge građane da mu uplate donacije kako bi organizirao obilježavanje Dana bijelih traka u Prijedoru.

Na ovaj poziv reagirao je Edin Ramulić, Prijedorčanin koji je u ratu bio zatočen u zloglasnom logoru Trnopolje, te je jedan od organizatora Dana bijelih traka u Prijedoru. U prijedorskom logoru Keraterm su mu ubijeni otac i brat te još nekoliko članova šire obitelji piše Avaz.

U tekstu naslovljenom “Paraziti Dana bijelih traka” Ramulić je poručio:

– Nevjerovatna drskost. Skupina ekstremista iz Sarajeva ponovo pokušava profitirati na Danu bijelih traka i unovčiti smrt 102 prijedorske djece.

Apelujem na sve ljude, pogotvo na moje Prijedorčane, nemojte slati novac ovom pročetničkom pokretu. Nemojte da sa vašim novcem djeluju protiv države Bosne i Hercegovine i šire mržnju i netrpeljivost među ljudima.

Mi iz inicijative Jer me se tiče nismo nikada od vas tražili novac i dobro pazimo da niti jedna organizacija partner ne skuplja novac za organizaciju Dana bijelih traka. Za komemoraciju ubijenoj djeci i organizaciju Dana bijelih traka potrebna je samo dobra volja, dobre namjere i malo odvojenog vremena. Nikakav novac nije potreban.

To što Antidejton skuplja to ide u privatne džepove, ti ljudi nemaju drugih prihoda osim što prodaju ilegalno rekvizite sa armijskim obilježjima i žicaju ovako od vas novac – napisao je Ramulić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija