Efendić: Dodik i Čović preuzimaju državu dok Nikšić daje čudne izjave

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić smatra da su čelnici SNSD-a i HDZ-a Milorad Dodik i Dragan Čović profitirali napretkom BiH na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

– Sigurno je da su na neki način državu preuzeli Dodik i Čović. Meni su čudne izjave Nermina Nikšića koji kaže da nisu ništa dali. U septembru prošle godine bila je odluka za raspodjelu PDV-a prema kojoj je RS-u pripalo 100 miliona KM više.

Fiskalno vijeće do sada više nije zasjedalo. Znači, 100 miliona FBiH gubi za svaki kvartal. Gospoda iz Trojke to više ne pominje – kazao je Efendić za N1.

Osvrnuo se i na rad Parlamenta FBiH.

– Parlament FBiH ne radi. Napravljen je u zadnjem trenutku kupovinom jednog broja zastupnika da bi se napravila većina od 50. Upitno je ima li većine.

Ucjenuju se za određena imenovanja. Odnosi između HDZ i HDZ 1990 su narušeni, kod partnera Trojke isto.

Trebalo se znati kada se pravila takva vlast da to neće funkcionisati. Nakon 10 godina prvi put imamo ogroman gubitak Elektroprivrede BiH. Sigurno je da su BiH trebale promjene, ali nisu sigurno ove – stava je Efendić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79