Ministar Helez: Sutrašnji dan u ovom ramazanu bi trebao da bude značajan

Ministar Helez: Sutrašnji dan u ovom ramazanu bi trebao da bude značajan


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez, istakao je važnost predstojećeg dana u mjesecu ramazanu, naglašavajući niz događaja koji će obilježiti zajednicu.

“U narednom periodu nam slijede Bajram, Uskrs, Vaskrs, to ćemo sve skupa proslaviti”, izjavio je ministar Helez na tradicionalnom iftaru vojnog muftije, koji je održan večeras u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Posebno ističući sutrašnji dan, ministar Helez je naglasio njegov značaj, ističući dva ključna događaja koji se očekuju.

“Sutrašnji dan u ovom mjesecu ramazanu posebno trebao bi biti nama značajan. To je dan kada očekujemo da dobijemo status pregovarača i otvorimo pregovore s Evropskom unijom. Također, nadamo se da će naši Zmajevi pobijediti u Zenici. To su, ako Bog da, dva velika slavlja”, dodao je ministar Helez.

Helez je također naglasio važnost Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, ističući ih kao najbolje integrirani dio bh. društva.

Njegove riječi dolaze u trenutku kada Bosna i Hercegovina, kao i mnoge druge zemlje, prolazi kroz različite izazove, ali i potencijalne prilike za napredak i razvoj.

Očekivanje statusa pregovarača i početak pregovora s EU predstavljaju važne korake u evropskom putu zemlje, dok su sportska dostignuća, poput pobjede bh. nogometne reprezentacije u kvalifikacijama.

Tradicionalni iftar vojnog muftije okupio je vojne i državne zvaničnike, te predstavnike civilnog društva, stvarajući priliku za dijalog, zajedništvo i razmjenu ideja u duhu ramazanskog mjeseca.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija