Efendić postavio novu rasvjetu u Novom Gradu pa nadležnim poslao poruku

Načelnik općine Novi Grad Sarajevo na svom Facebook profilu objavio je završetak postavljanja nove rasvjete u ovoj općini i poslao poruku nadležnim organima koji se trebaju baviti održavanjem istih.

Nova led rasvjeta se nalazi u u ulicama Trg Sabora Bosanskog, Miroslava Krleže, Vahide Maglajlić, Trg Zlatnih ljiljana i Oslobodilaca Sarajeva.

“Nakon što je izvršena zamjena stare rasvjete novom led rasvjetom na više od 60 parkinga u općini Novi Grad, nova led rasvjeta postavljena je na Alipašinom Polju, A, B i C faza.

Zatim cijelo naselje Čengić Vila, a sada i značajan dio naselja Dobrinja.

Aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu obzirom da su nedavno potpisana 4 ugovora za još oko 500 novih led rasvjetnih tijela na brojnim lokacijama širim općine Novi Grad.

P.S.
Za sve ulice u kojima se postavi nova rasvjeta postoji garantni period od strane isporučilaca opreme 3-5 godina.

Nakon toga održavanje rasvjete preuzima Kanton Sarajevo kada počinju veliki problemi. Od situacije gdje održavanje rasvjete nije postojalo kao problem u KS jer su rasvjetu održavale specijalizovane kvalifikovane firme, nadležno kantonalno Ministarstvo napravilo je velike probleme dodjeljujući održavanje javne rasvjete preduzeću KJKP Park koje za to nema kapaciteta.

Molimo ih da posao održavanja ponovo povjere firmama koje će to raditi adekvatno i pravovremeno, a ne kao sada da se na popravku sijalice čeka mjesecima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79