Efendija Velić: Sasvim ,,slučajno” pred Kurban-Bajram je osvanula reklama za vegane!

Sarajevski imam Muhamed ef. Velić na društvenoj mreži Facebook sa svojim prijateljima podijelio je fotografiju na kojoj je bilbord sa porukom koju smatra da nije slučajno u javnosti u ovom trenutku.

Naime, ef. Velić je u ulici koju nije imenovao uočio reklamni bilbord na kojem je fotografija ovce sa mladim odnosno jagnjetom, uz poruku „Ne želim da moja beba ide na ražanj – anonimna majka ovca“.

Ako je suditi prema istaknutoj web stranici i logotipu, finansijer i naručilac ovog bilborda je Udruženje vegana i veganki Bosne i Hercegovine.

Efendija Velić smatra da se ovakve poruku ne plasiraju slučaju pred Kurban-bajram jer se radi o latentnom napadu na osjećaje muslimana, tvrdi.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Sasvim “slučajno” pred Kurban bajram nam se plasiraju ovakve poruke s bilborda! Ovo je latentni napad na osjećaje muslimana, koji bi sada trebali da osjećaju stid zbog toga što će žrtvovati svoje kurbane (“anonimne majke ovce”), a što zapravo izvršavaju propis svoje vjere. Po učenje naše vjere te nam je životinje Uzvišeni Bog potčinio i učinio našom hranom i obrednim životinjama. Meso je vezano za našu vjeru, preko kurbana, kao što je hljeb za neke druge religije. Zato, molit ćemo, iskažite poštovanje prema osjećajima muslimana!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79