Ejubović mi je ubio dijete, razrušio dom, a sada morbidno laže!

Nakon što je prekjučer u sudnici Almir Ejubović, optužen za stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule djevojke Ajla Ibrica, Nađa Neradin i Lejla Oruč, iznio šokantnu tvrdnju da je Ajla pomjerila volan ustranu, nakon čega se auto zabio u stub na autoputu, njen otac Fikret Ibrica odlučio je prvi put progovoriti u javnosti.

Oboljela supruga

U potresnoj ispovijesti za „Dnevni avaz“, otac stradale 18-godišnjakinje govori o užasnoj sudbini koja je zadesila njegovu porodicu tog kobnog 29. juna ove godine. Iz pakla koji su počeli proživljavati tog dana kada je Ajla poginula, nikad nisu izašli.

Naprotiv, teško mu je oboljela i supruga, a ni sin se ne miri sa smrću sestre te i danas prolazi kroz teške traume.

– O ženi i sinu ne mogu ni da govorim. Ali, ono što sam doživio prekjučer u sudnici, bilo je teže nego onaj dan kada su javili da je Ajla poginula. Šutio sam pet mjeseci i samo govorio: „Bože, daj mi sabura.“ Ovo je prvi put da govorim o paklu kroz koji prolazimo. Ejubović mi je ubio dijete, razrušio dom, a sada morbidno laže – započinje tužnu priču nesretni otac dok pali cigaretu.

Opisuje kako je prekjučer u sudnici očekivao da će u Ejuboviću proraditi ljudskost.

– Mislio sam, pogledat će me u oči, pokajat će se i reći: „Desilo se tako, izvinite ljudi…“ Ali ne, umjesto pokajanja, on morbidno laže, gleda me oči i smije se. Ja više života nemam. Ništa nemam. Sve mi je uzeo. Sve. U jednom danu. Uništio nam je živote – ogorčen je Ibrica.

Gdje je pravda

Dok se pita gdje je pravda, nastavlja s teškim uzdahom:

– Pa zamislite tu konstrukciju da je moja kćerka uzela volan i faktički ubila sama sebe. Zamislite koliko ta osoba mora biti bolesna da izjavi takvo nešto. On se vodi onim: „Mrtva usta ne govore.“ Zašto je onda tražio sporazum o priznaju krivice? Zašto sada laže? Zašto se igra našim životima? Zašto se Ejubović mjesecima branio šutnjom, a odjednom onda okrenuo ploču – nabraja nesretni otac pitanja bez odgovora.

Na kraju podsjeća na snimke nesreće.

– Ljudi dragi, imaju vještaci, kamere. Na snimku se sve vidi. Čovjek nije kočio. Dijete mi je ubio na pravdi Boga, a onda mi se smije u lice. Znam da moju Ajlu više ništa ne može vratiti, ništa. Samo sabura od Allaha tražim, ali na laži neću pristati. Neću dati da se igra našom teškom sudbinom – poručuje Fikret Ibrica.

Otac rahmetli Nađe Neradin: Smije nam se u lice

Za naš list govorio je i Sabahudin Neradin, otac poginule Nađe Neradin, koji je također ogorčen na prekjučerašnje tvrdnje Ejubovića, koje smatra nadasve licemjernim, bezobraznim i bahatim.

– Gledamo ga, smije nam se u lice. Ubio nam je djecu, a njemu je do smijeha. Pa da ga osude na 100 godina, djecu nam ne mogu vratiti. Ne mogu nam živote vratiti. Mir. Ništa mi više nemamo. Ali, ne zaslužujemo da nam lažu, da nam se smiju – kaže Neradin.

 

Crna hronika / Foto Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments