Elvedin Pezić daje predizborne savjete političarima u BiH: “Potvoriti nekoga je veliki grijeh”

Elvedin Pezić, jedan od najpoznatijih tumača islama, svojim savjetima pomaže mladima da se okrenu vjeri islamu. Posljednjih nekoliko sedmica glavna politička tema u BiH je pitanje i održavanja Općih izbora 2022. godine, politička kampanja, za koga glasati, kome svoj glas dati. Povodom aktualne situacija u Bosni i Hercegovini, na svojoj društvenoj mreži Facebook, Pezić je počeo davati savjete političarima, šta trebaju raditi.

Pročivajte njegova 4 savjeta koja su namijenjena političarima u BiH, piše Crna-Hronika.

Umjesto na koncet Mile Kitića otišao na predavanje ‘vehabije’ Pezića, i to mu otvorilo srce i oči !!!

Predizborni savjeti (1)
Čuvaj svoj jezik. Za svaku izgovorenu ili napisanu riječ treba Allahu dževab dati.

Predizborni savjeti (2)
Nije dozvoljeno da prezireš i mrziš brata muslimana, samo zato što ne podržava političku stranku koju ti favoriziraš.

Predizborni savjeti (3)
Čast muslimana je sveta. Čast muslimana i svetost njegove časti veća je kod Allaha od svetosti Kabe. Tako nas je naučio naš voljeni Poslanik.  Zato dobro pazi da u predizbornim prepucavanjima i prozivanjima ne udariš na čast muslimana.
Džaba ti vlast i funkcija ako si do nje došao rušeći i udarajući na tuđe časti.

Predizborni savjeti (4)
Potvoriti nekoga je veliki grijeh. U predizbornim kampanjama kako političari tako i njihovi fanovi veoma lahko iznose konstatacije i informacije o svojim oponentina koje su prema islamskim načelima čiste potvore.

Elvedin Pezić sjedio sa Bakirom Izetbegovićem i Jasminom Mulahusićem?

Nakon što su se društvene mreže usijale od komentara na Pezićevo i Mrkonjićevo gostovanje Mulahusiću i Izetbegoviću, oglasio se Pezić sa nizem komentara i objava na društvenim mrežama, te poručio sljedeće:

,,Mnogo je osoba u našem podneblju koje bi željele da se poprave i budu bolje, ne mogu to uraditi zbog prijatelja i društva u kojem se nalaze!”

,,Fetve savremenih učenjaka jasno kažu da NIJE DOZVOLJENO javno objaviti tuđu sliku bez suglasnosti osobe na slici, makar se to radilo s lijepom namjerom, a ako se radi s lošom namjerom zabrana je veća i grijeh je teži”, piše portal Crna Hronika.

U jednom komentaru je upitan sljedeće: ,,Je li Jedan od njih Jasmin Mulahusic i da li je moguce da ste se slikali sa doticnim nakon Tuzle u prisustvu Bakira Izetbegovica uzalud njegovim (Jasminovim) zlim i gnusnim objavama o vama?”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79