Elvedin Pezić se osvrnuo na muškarce koji nose uske hlače: “Gdje je nestao stid?”

Elvedin Pezić je zasigurno najomiljeniji i definitivno jedan od najslušanijih Bosanskih daija uživo na predavanjima kao i na internetu, čemu svjedoče prepune džamije, sportske dvorane, pozorišta i druga javna mjesta kada se on pojavi.

Šerijatski recenzent je mnogih islamskih knjiga i prijevoda sa arapskog jezika, kao i pokretač prve stanice za fetve na bosanskom jeziku.

Ipak, veoma često njegove objave, koje čitate i na portalu Crna-hronika, te na društvenoj mreži Facebook naprosto doživljavaju ogromnu pažnju.

Elvedin Pezić: Evo da li je muškarcu dozvoljeno da ima više žena!?

Ovog puta govorio je o muškarcima koji nose uske hlače.

“Trend nošenja tijesnih hlača !!!

To što žene nose tijesnu odjeću djelomično je i razumno. Šejtan je uradio svoje. Ne znaju zašto žive, pa jedino što im ostaje je međusobno hvalisanje i dokazivanje, pa makar trebalo pokazivati i vlastito tijelo.

To što omladina koja ne dolazi u džamiju nosi tijesnu odjeću djelimično je razumno također. Slijeđenje šejtanovih stopa, želja za dokazivanjem i isticanjem, oponašanje nevjernika i pokvarenjaka samo su neki od razloga zašto to oni čine.
Ono što ja ne mogu razumijeti je da veoma često vidim u džamiji omladince koji nose toliko tijesnu odjeću da se čovjek stidi pogledati u takvog insana.
Šta li oni žele time ?!

Ponekada se zapitam gdje je nestao stid ?!
Ne mogu shvatiti da se insan ne stidi takav izaći iz kuće, a pogotovo da takav dođe u džamiju i stane pred Gospodara.

Musliman bi trebao da pazi na svoju odjeću:
Da ne bude tijesna.
Da ne sliči odjeći pokvarenjaka.
Da ne oponaša žene.

Da ne bude odjeća isticanja. Odjeć po kojoj će neko biti prepoznatljiv u društvu, i isticati se na taj način od drugih.

Gospodaru, Tebi hvala na blagodati upute, islama i imana !!!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79