Elvedina iz Travnika prevario gazda u Crnoj Gori: Ostao mu dužan 1.500 eura

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Elvedin Belegić iz Travnika koji je odlučio ovo ljeto provesti na moru, radno. Pošto su pred sezonu tražili veliki broj radnika, crnogorske gazde su najviše oglasa plasirali u Bosnu i Hercegovinu.

Znaju da su građani BiH odlični, vrijedni i marljivi radnici ali samo ako ispoštuješ sve šta si s njima dogovorio. Elvedina su prevarili za novac, smještaj a na kraju su mu uputili i opasne prijetnje po život – piše Crna-Hronika.

Elvedin je po struci kuhar koji je radio u restoranu Little Bay u Kotoru.

Radio sam po 12 sati, za šta ništa. 30 marta sam se prijavio preko oglasa za posao. Nakon što se restoran u Travniku zatvorio završio sam na birou. Nema posla, znaš kako to ide. I ja objavim da sam kuhar i da tražim posao, te mi se javi Ilija. Tako sam se i zaposlio. Bolje da nisam. Tražio sam samo da bude plata poštena.” – počinje svoju priču prevareni Elvedin.

“Restoran je top ali vlasnici i direktori su čisti ološi, lešinari i prevaranti. Ja sam došao da radim u 4. mjesecu ove godine i radio sam na crno 3 mjeseca gdje sam morao sam sebi platiti boravak ta tri mjeseca.

Kada je prošalo 3 mjeseca mog rada u restoranu tražili su da radim i dalje na crno bez prijave. Onda me je Miša vlasnik istjerao iz restorana i evo mjesec nakon toga mi nije plaćeno 800 eura od plate i još 700 eura prekovremenog rada u restoranu.

Ovaj objekat vode čisti lopovi i kriminalce. Poslije ovog komentara direktor Ilija me zvao vrijeđajući me i govoreći da mi nikada neće platiti novac koji mi duguju i da sam smeće samo zato što sam tražio svoje zarađene pare, svoju platu. Prijetio je da će mi doći u Travnik, da ću zapamtiti ko su oni, Crnogorci.” – tvrdi Travničanin za portal Crna-Hronika.

“Radio sam 3 mjeseca na crno, oni su i dalje tražili da radim na crno bez prijave boravka što znači totalno nelegalno, a kad kreneš kući nazad u BiH, policija te na granici zatvori i kazni sa 500 eura i plus dobiješ kaznu ulaska u Crnu Goru. Radio sam po 12 sati, za šta ništa. Nikad više ne bih radio dole. Nek ovo bude poruka svim bh.građanima da ne idu raditi u Crnu Goru. Ja sam posao našao na Vlašiću. Svoj na svom. ” – izjavio je Elvedin Belegić za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79