Elvir Sejfić ostaje u pritvoru: Tereti za likvidaciju Mirze Podbičanina i pokušaj likvidacije Sulje Planje, zvanog Suljo Domac

Elvir Sejfić ostaje u pritvoru: Tereti za likvidaciju Mirze Podbičanina i pokušaj likvidacije Sulje Planje, zvanog Suljo Domac


Sejfića su fizički napali Podbičanin i Planja, koji su mu tražili novac i prijetili silovanjem kćerke

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je za još dva mjeseca pritvor Elviru Sejfiću koji se tereti za ubistvo Mirze Podbičanina i pokušaj ubistva Sulje Planje, zvanog Suljo Domac, potvrđeno je za Oslobođenje u Tužilaštvu KS-a.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogao ponoviti krivična djela, te da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Potresna poruka borca Armije BiH: Miran i tih čovjek dospio je u poziciju da sam rješava ono što je policija KS davno morala uraditi

Sejfića su, naime, fizički napali Podbičanin i Planja, koji su mu tražili novac i prijetili silovanjem kćerke. Nakon toga je Sejfić uzeo nož i krenuo u krvavi pohod. Planja je nakon ranjavanja bio smješten na Klinici za abdominalnu hirurgiju u Sarajevu, odakle je nedavno pušten na kućno liječenje.

Iako će zvanični motivi ovog zločina biti poznati tek po okončanju istrage koja je još u toku, Planja i Podbičanin su navodno duži period fizički maltretirali i reketirali Sejfića, koji je dobitnik Zlatnog ljiljana. S druge strane, Planja i Podbičanin su policiji poznati odranije.

Pred sutkinjom Kantonalnog suda u Sarajevu Melikom Murtezić danas je je razmatran prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo kojim se traži određivanje pritvora Elviru Sejfiću koji je u ponedjeljak lišen slobode nakon što je nožem kod pijace Markale likvidirao Mirzu Podbičanina, te kod Velikog parka teško povrijedio Sulju Planju, poznatijeg kao Suljo Domac.

Podbičanin i Suljo Domac su prethodno brutalno pretukli Sejfića.

Tužilac Mladen Jovičić obrazložio je razloge zbog kojih traži pritvor. Tužilac je kazao da je Sejfić ispred „Konzuma“ napadnut i da je nakon toga svjesno otišao po nož i počinio krivično djelo, javlja Avaz.

Advokat Muhidin Kapo koji zastupa Sejfića kazao je da nije predviđeno u istrazi neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, za kojeg on tvrdi da je u vrijeme kada je počinio krivično djelo bio neuračunljiv.

– Ubijeni i povrijeđeni su Sejfiću prijetili silovanjem djeteta i da će mu zapaliti kuću. Tražili su mu pare i ucjenjivali ga. Pretukli su ga. Odbrana smatra da je ponašanje oštećenih proizvelo ovakvo ponašanje osumnjičenog – kazao je Kapo koji je za Sejfića zatražio kućni pritvor s obzirom da nikada nije osuđivan.

Sutkinji se obratio i osumnjičeni Sejfić:

– Nemam ništa da kažem, meni je ovo prvi put. Ubili su me – kazao je Sejfić vidno potresen.

U sudnici se moglo vidjeti da je Sejfić koji je brutalno pretučen, imao veliku gazu na lijevom uhu. – Nisam mogao da spavam od bolova, u pritvoru mi nisu nisu dali tablete koje su mi propisane- dadao je Sejfić

Nakon ročišta advokat Muhidin Kapo je za Avaz izjavio da građani Sarajeva podržavaju Sejfića.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija