Elvis (31) preko Facebooka prijetio poznaniku da će mu izbit zube. On ga prijavio

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 23.08.2023. godine, podiglo je optužnicu protiv Jusupović Elvisa zvanog Jupe (31) iz Zenice zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Prema optužnici, Elvis je 26. februara ove godine oko 15:30 sati, na području Zavidovića, ugrozio sigurnost H.A..

Naime, Elvis je H.A. prijetio putem aplikacije “Messenger” i pisao mu poruke kojim je uputio ozbiljne prijetnje da će napasti na njegov život i tijelo.

Poruka koju mu je poslao glasi: “Da se javim. Samo da znaš kad dođem sad da ću ti sve zube izbit bit ćeš ko jaran ti krezav to da znaš polomit ću te”.

Elvis Jusupović je bio svjestan da ovakvom ozbiljnom prijetnjom može ugroziti sigurnost H. A. i izazvati uznemirenost i osjećaj straha, što je i htio, zbog kojih prijetnji je kod istog izazvao osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život, dakle, ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo druge osobe ugrozio njenu sigurnost i izazvao osjećaj uznemirenosti i straha, čime je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Za ovo krivično djelo može se dobiti kazna i do 6 mjeseci robije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79