EMSC upozorava: U narednim satima može doći do novih potresa

Snažan zemljotres pogodio je večeras u 23.07 časova Bosnu i Hercegovinu. Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio je da se potres osjetio i u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, na Kosovu, u Italiji i Sloveniji.

Ukoliko imate android, dobili ste upozorenje prije zemljotresa!

EMSC je upozorio da u narednim satima i danima može doći do naknadnih potresa.

“Držite se dalje od pogođenih područja radi vaše bezbjednosti. Budite pažljivi i pratite informacije nacionalnih vlasti”, poručuju.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije iz Mostara, nastale nakon zemljotresa.
Građani regiona su na sajtu EMSC-a iznijeli svoja svjedočenja, ističući da je “dugo i jako ljuljalo”, dok su neki pisali i da nikada nisu osjetili tako snažan zemljotres.

Upute: Ovako se morate ponašati u slučaju novog zemljotresa

 

Nakon snažnog potresa koji se osjetio na teritoriji cijele BiH, prvi izvještaji iz nekoliko gradova u Hercegovini ukazuju da ima povrijeđenih i da je nastala veća materijalna šteta na pojedinim objektima.

Snažno podrhtavanje tla osjetilo se i u Sarajevu. Kontaktirali smo sarajevsku policiju i vatrogasce koji su nam rekli da nisu imali intervencija.

– Zovu nas i građani, pitaju šta se dešava. Srećom, nismo imali nijednu intervenciji, nije nastala materijalna šteta niti imamo informacija o povrijeđenim – rekli su nam iz MUP-a KS.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79