Eskalacija nasilja u KS: Pet likvidacija za pola godine nadmašuje prethodnu godinu

Prvih šest mjeseci ove godine u Kantonu Sarajevo obilježila je alarmantna eskalacija nasilja, sa pet ubistava što premašuje ukupan broj ubistava iz prethodne godine. Stanovnici grada suočavaju se sa sve većim izazovima sigurnosti dok kriminalne aktivnosti uzimaju maha.

Incidenti poput ubistava Farisa Pendeka, Anela Krše, Nermine Ravlić, Muamera Česira i Emire Česir šokirali su javnost svojom brutalnošću i bezobzirnošću.

Počinioci su uključivali članove porodica žrtava, što dodatno ima uznemirujući karakter ovih zločina.

Faris Pendek je postao žrtva nasilja nakon nesporazuma u saobraćaju na početku godine, dok je Anel Kršo bio metak upućen usred bijela dana na Vilsonovom šetalištu.

Jedan od najgnusnijih slučajeva dogodio se na Širokači, gdje je Almir Česir izvršio zločin nad bratom i snahom prije nego što je počinio samoubistvo bacanjem bombe na njihov dom.

Posebno jeziv bio je slučaj Nermina Ravlića, žrtve mučenja od strane supruga Gorana Ravlića i njegove majke Leđibe, koji su zatim pokušali prikriti zločin kao samoubistvo.

Prema statističkim podacima, ovih pet ubistava za pola godine predstavljaju porast u odnosu na četiri ubistva zabilježena u cijeloj prošloj godini.

Uz to, zabilježena su i četiri pokušaja ubistva, što dodatno povećava zabrinutost u zajednici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79