Eto, ko zna da hekla

The Row, osnovan 2006. godine od strane Ashley Olsen i Mary-Kate Olsen, predstavlja sinonim za luksuz i sofisticiranost u modnom svijetu. S fokusom na iznimne tkanine, besprijekorne detalje i precizno krojenje, kuća kombinira perspektivu s suptilnim stavovima, stvarajući nekonvencionalni klasični potpis. U okviru svojih kolekcija, The Row istražuje snagu jednostavnih oblika koji govore o diskreciji i temelje se na nepomirljivoj kvaliteti.

Jedan od ekskluzivnih komada iz The Row kolekcije je ručno heklana majica koja se ističe cijenom od 4.500 dolara. Ova majica postala je nezaobilazan modni statement, simbolizirajući spoj visoke mode i tradicionalne ručne izrade.

Unikatnost ove majice leži u pažljivom ručnom radu, a cijena odražava vrijednost rukotvorine.

Nažalost, uprkos bogatoj tradiciji pletenja i heklanja koju njeguju žene iz Bosne i Hercegovine, njihovi radovi često nisu prepoznati u smislu cijene.

Umjetnice iz Bosne i Hercegovine, iako vješte u pletenju i heklanju, suočavaju se s izazovom nedovoljne cijenjenosti svojih radova. Ova situacija ukazuje na potrebu za promocijom i prepoznavanjem njihovog umijeća te stvaranjem platformi koje bi im omogućile izražavanje svoje kreativnosti i dostojnu naknadu za njihov trud.

Sveukupno, The Row nastavlja svoj put kombinirajući svjetski priznate modne standarde s elementima tradicije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79