Evo koji Bošnjak je nani Fati nudio novac za zemljište. Ona ga odbila!

05.06.2021., Konjevic Polje, Bosna i Hercegovina - Pravoslavna crkva bespravno sagradjena na privatnom zemljistu bosnjacke obitelji iz Konjevic Polja kod Srebrenice u istocnoj Bosni srusena je u subotu cime je starica Fata Orlovic nakon gotovo cetvrt stoljeca dobila pravnu bitku u koju je ušsa gotovo bez ikakvih izgeda na uspjeh. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Nana Fata Orlović nakon dvije decenije konačno je dočekala da bespravno izgrađena crkva u njenom dorištu u Konjević Polju bude srušena. Ovaj čin ju je emotivno uzdrmao, a kako kaže osjećanja su danas pomiješana.

Nana Fata nakon rušenja crkve: Danas mi je najteže, ali je moja avlija konačno oslobođena

Ovim činom okončana je 20-godišnja borba Fate Orlović za izmještanje tokom rata u Bosni i Hercegovini bespravno izgrađenog objekta na njenom privatnom posjedu.

U gostovanju na Face TV kod Senada Hadžifejzovića nana Fata je potvrdila da joj je Ramiz Salkić nudio novac za zamlju na kojoj je sagrađena crkva.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79