Evo šta kaže doktor o dječaku koji nas je napustio

Dr. Saraga iz splitskog KBC-a o smrti dječaka iz Metkovića: Radilo se o vrlo opasnoj kombinaciji virusa i bakterije. Tko god se ovako razboli, može umrijeti.

Prema neslužbenim, no vrlo pouzdanim informacijama, iz nalaza brisa nosa i grla Gabrijela Bebića, devetogodišnjeg dječaka iz Metkovića, koji je u utorak preminuo u KBC-u Split od sepse, dokazano je postojanje virusa H1N1, odnosno virusa gripe A.

Dječak iz Metkovića preminuo nakon što su ga roditelji vodili njegovoj pedijatrici i na hitnu, no oni nisu smatrali da je situacija alarmantna; Voditeljica hitne tvrdi: Struka nije pogriješila

Virus je, nažalost, “otvorio vrata” streptokoku koji je “napao” cijeli organizam nesretnog djeteta, te je kao posljedica svega toga nastupila smrt.

– Dijete je u izuzetno teškom stanju opasnom po život, priključen na respirator dopremljen iz Metkovića u KBC Split.

Odmah je smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja djece (JILD) i napravili smo apsolutno, u medicinskom smislu sve što smo mogli, no nažalost mu nismo mogli spasiti život. Radilo se o multiorganskom zatajenju.

Moram napomenuti da tko god se ovako razboli kao mali devetogodišnjak iz Metkovića može umrijeti.

Njega je nažalost “napao” virus i bakterija i vrlo vjerojatno je virus uradio put bakteriji koja je napala cijeli organizam, kazuje nam prof. dr. Marjan Saraga, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Pogubna sepsa

U Gabrijelov organizam je ušao streptokok koji je bio poguban za dječaka.

– Radilo se, kako sam već rekao, o vrlo opasnoj kombinaciji virusa i bakterije. Sepsa je inače stanje koje može izazvati smrt u samo nekoliko sati. Kod fudroajantne sepse, odnosno tzv. brze sepse koja ide strahovito brzo teško se organizam može obraniti.

Neki će se organizam uspjeti izboriti za život, a neki neće. Mi smo kod dječaka upotrijebili sve poznate i najmodernije metode liječenja. Sepsa ima nevjerojatan razvoj i zahvaća sve organe u tijelu, pa tako postoji i meningokokna sepsa koja je također vrlo često smrtonosna, kazuje prof. dr. Saraga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments