FACEBOOK STATUS KOJI JE UJEDINIO REGIJU: SRBIJANSKI BIZNISMEN KARIĆ ZAHVALJUJE HRVATSKOM LIJEČNIKU KOJI LIJEČI NJEGOVU SNAHU HAFU, BOŠNJAKINJU IZ LIVNA

Jedan Facebook status kojeg je ovih dana napisao Bogoljub Karić, srpski biznismen i jedan od najbogatijih ljudi u ovom dijelu Evrope, postao je za kratko vrijeme hit-štivo na društvemim mrežama u zemljama regije. Karić, koji se nakon dužeg vremena boravka u Rusiji nedavno vratio u Srbiju, u svom pismu navodi kako će njegovu snahu Hafu Karić, čija je jetra teško oboljela od “opake bolesti” operirati poznati hrvatski kirurg Stipislav Jandrijević u zagrebačkoj klinici “Merkur”.

“Skoro svi naši prijatelji liječnici, kako iz Beograda, tako i iz svijeta su nam rekli da ne trebamo ići ni na Zapad, ni na Istok, već u naše susjedstvo”, napisao je Karić i dodao kako za Jandrijevićeve pacijente “on nije samo naj-doktor, nego i naj-čovjek sličan Bogu, jer vraća ljudima život, nadu i sreću”.

Inače, Hafa Karić je supruga Dragoljuba Karića, kako piše njegov brat Bogoljub, rođena je u Livnu i kćerka je “divnih roditelja Derviša i Naze”. Hafa, tada osamnaestogodišnja djevojka, upoznala je 60-ih godina prošlog stoljeća Dragoljuba Karića u rodnom Livnu gdje je svirao gitaru u porodičnom bandu “Plave zvezde”.

Dragi moji,Neizmerno smo zahvalni doktoru Stipislavu Jadrijeviću i klinici Merkur za negu, pažnju i podršku koju su…

Gepostet von Bogoljub Karić am Dienstag, 13. November 2018

Braća Karići, rodom iz Peći na Kosovu, tih su godina nastupali širom SFRJ izvodeći popularne hitove zapadnjačkih zvijezda Beatlesa, Roling Stonesa, Elvisa Presleyja.

Hafa Mulić, poticala je iz ugledne livanjske familije, otac Derviš je bio sudija, a kako je kasnije pričala, svi njeni rođaci su bili u partizanima. Iako je obećala roditeljima da se neće baviti estradom i da neće pjevati sa mužem i njegovom braćom, Hafa je prekršila obećanje i uskoro je postala pjevačica “Plavih zvezda”. Grupa je od svih republika bivše države nastupala najčešće u Bosni i Hercegovini, a naročito su bili omiljeni u sarajevskom naselju Hrasnica, u čijem su Domu kulture godinama uveseljavali posjetitelje.

Krajem 70-ih i početkom 80-ih godina prošlog stoljeća Karići se povlače sa estrade i instrumente zamjenjuju fabričkim mašinama u rodnoj Peći, gdje su pokrenuli obiteljski biznis. Kasnije, uoči raspada SFRJ poslove su preselili u Beograd, pa Rusiju i mnoge druge zemlje nekadašnjeg Istočnog bloka.

Brak Hafe i Dragoljuba Karića izdržao je sva iskušenja i traje duže od pola stoljeća. Imaju četvoro djece i mnogo više unučadi. Najpoznatiji među nasljednicima je Simon D. Karić koji je godinama živio “američki san” među celebrity elitom u SAD-u, gdje su ga povezivali sa brojnim glumicama, manekenkama i drugim ljepoticama.

Kada se u beogradskim medijima najavljivao brak Simona sa tamnoputom manekenkom Naomi Campbell, Hafa i Dragoljub su kazali da se neće protiviti njihovom braku, ako do njega dođe, jer su oni “kosmpoliti koji poštuju svaku i svačiju vjeru i naciju”.

Simon Karić se na kraju vjenčao poznatom srbijanskom manekenkom, a vjersku ceremoniju je predvodio srpski Patijarh Irinej. Spektakularno vjenčanje koje je okupilo “pola Srbije” koštalo je Kariće više stotina hiljada eura.

Hafa Karić se odavno ne bavi profesionalnim pjevanjem, posvetila se obitelji i humanitarnom radu, ali je ipak snimila veliki broj albuma sa, uglavnom, narodnim pjemama iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Inače, orkestar braće Karić, svirao je punih deset godina u Hrasnici, nadomak Sarajeva. Orkestorom je rukovodio Dragan Karić, suprug Hafe Karić. U Hrasnici je rođen njihov nastariji sin Simon.

U orkesturu je svirao i njihov treći brat Sreten, koji je oženio djevojku iz Hrasnice, Dubravku Safner.

 

 

Crna hronika / Foto Facebook

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79