Fata Orlović prima infuziju: Ako saznate kada će ukloniti crkvu, javite mi, da uzmete muštuluk

Nana Fata Orlović još čeka na izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava iz Strazbura još iz 2019. godine prema kojoj je bh. entitet Republika Srpska dužan da iz njene avlije u Konjević Polju ukloni nelegalno izgrađenu pravoslavnu crkvu.

Pojavila se informacija da je Općina Bratunac, na čijoj se teritoriji nalazi Konjević Polje, raspisala tender za uklanjanje crkve. Nana Fata Orlović je nešto načula o tome, ali ništa više od toga. Trenutno je preokupirana svojim zdravljem.

– Evo, upravo primam infuziju. Ukupno sam ih primila do sada 10, preostalo im je još pet. Dolazi mi medicinska sestra i priključuje mi infuziju. Osjećam se mnogo bolje, sada idem niz stepenice kao mlada – kaže nam nana Fata Orlović.

Vjeruje da će je zdravlje poslužiti kako bi dočekala da se konačno nakon više od 20 godina ukloni crkva iz njene avlije.

– Kažu, sve će biti gotovo na proljeće. Dobro, sačekat ćemo proljeće. Ako šta saznate, javite mi, da mi uzmete muštuluk – poručuje nana Fata Orlović.

Pokušali smo saznati u Općini Bratunac da li je zaista raspisan tender za uklanjanje crkve, ali nam u tamošnjim nadležnim službama nisu mogli to potvrditi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79