Feđa Dizdar prijetio pištoljem dostavljaču hrane: “Tebra, daj pazar”

Feđa Dizdar je osuđen na godinu zatvora zbog razbojništva koje je počinio sa dvojicom saučesnika

Kantonalni sud u Zenici osudio je na 12 mjeseci Feđu Dizdara zbog krivičnog djela razbojništvo, odnosno jer je sa dvojicom saučesnika, čiji je identitet još uvijek nepoznat, fizički napao dostavljača hrane iz Kinga, prijeteći mu da im preda pazar. Sve se, stoji u optužnici, desilo 5. augusta prošle godine u Zenici.

U optužnici se navodi da su Dizdar i njegovi saučesnici oštećenog udarili u momentu kada je on pokušao da iznese hranu iz vozila. Jedan od napadača, čiji identitet još nije utvrđen, oštećenog je udario u lice govoreći mu: “Tebra, daj pazar”.

– U tom momentu D. F. otvara vrata suvozača i lijevim koljenom se naslanja na mjesto suvozača, pa mu desnom šakom snažno zadaje udarac u predjelu desne strane lica. Kada je oštećeni čuo repetiranje oružja, okrenuo se prema tom zvuku i vidio nepoznatu osobu koja drži pištolj Ekol Firat Magnum kalibra devet milimetara i prislanja mu uz vrat tražeći da mu da pazar. Nakon toga je optuženi ugasio vozilo i izvadio ključ, dok je oštećeni u strahu za svoj život iz torbice izvadio oko 450 KM i dao nepoznatoj osobi, stoji u presudi.

Dizdar je iznad kasetofona uzeo mobitel Iphone X2 u vrijednosti od 800 KM i jedan mobitel Samsung, u vrijednosti od 300 KM. Potom su iz vozila uzeli dostavljenu hranu, pobjegavši u nepoznatom pravcu piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79