Fehimu Zuliću 31 godina za učešće u likvidaciji Seada Hajdarevića

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda Tuzla i donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Fehima Zulića (35) iz Tuzle te mu je izrečena jedinstvena kaznu u trajanju od 31 godinu zbog saučesništva u likvidaciji Seada Hajdarevića, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Saopćeno je da je Zulić osuđen za likvidaciji počinjeno na okrutan način u Tuzli u novembru 2016. godine te zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

– U aprilu 2018. godine, zbog likvidacije Hajdarevića, donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), također nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna u trajanju od 19 godina iza rešetaka – saopćio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Optužnicom ovog tužilaštva Zulić i Mulasalihović su se teretili da su tokom noći 21. novembra 2016. godine maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, nasrnuli na njega  i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, prenosi Avaz.

– Zulić je pri tome koristio i dršku pištolja. Potom su ga vezali i nastavili udarati te je Hajdarević preminuo od posljedica povređivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju – navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79