Fikret Prevljak zbunio voditeljicu: “Strahovita mi je želja da mladi dođu do zaposlenja i zauzet ću se za ‘NJIHA’

“Pa otprilike ako bih krenuo od početka recimo rođen sam 12. maja 1961. godine u Hrasnici gdje sam završio osnovnu školu. Šumarsko-tehničku srednju sam završio na Ilidži.”

Večeras je na Kantonalnoj televiziji gostovao kandidat za načelnika Općine Ilidža ispred SDA Fikret Prevljak.

Koncept gostovanja je predstaviti kandidate i njihovu misiju i viziju za predstojeće lokalne izbore u novembru.

Na samom početku Prevljak se zahvalio na pozivu i pozdravio sve gledaoce, a posebno ‘iliđanke i iliđance’, a potom se kratko predstavio.

IZ BIOGRAFIJE: Diplomirao na fakultetu profesor odbrane i sigurnosti

“Pa otprilike ako bih krenuo od početka recimo rođen sam 12. maja 1961. godine u Hrasnici gdje sam završio osnovnu školu. Šumarsko-tehničku srednju sam završio na Ilidži.”

Što se tiče fakulteta nije bilo najjasnije šta je završio: “Diplomirao sam na fakultetu profesor odbrane i sigurnosti”, kazao je, te nastavio o svojoj biografiji: Normalno započeo je i taj rat gdje sam se uključio u odbranu naših prostora ‘iliđanskih’. Ja sam nastavio da pomažem prema boračkoj populaciji onoliko koliko sam mog’o a mislim da sam dosta uradio pogotovo sam uspio sa mjesta federalnog savjetnika ministra, premijeru našem Novaliću, sa kantonalnog, a na opštinskoj organizaciji, to mi je bila nekako trajna obaveza”, poručio je Prevljak svima koji su ga razumjeli šta je htio da kaže.

Zbunjena voditelijca svojski se potrudila da uhvati korak sa onim što je govorio Fikret Prevljak, pa je po ličnom nahođenju upitala da li će njegov fokus pomaganja ostati na boračkoj popuaciji ukoliko postane načelnik.

“Oni mene vrlo dobro poznaju da je to moj stalan posao. Dok sam živ moja je obaveza pema njima da pomognem, da uradimo i imam osjećaj da nikad nikad neću dovoljno uspjeti da uradim koliko su njihove zasluge da prema njima uradim. Normalno moje su obaveze još puno veće i aktivnije će biti prema ostalima građanima sa područja općine ‘Iliđa’.

ŽELJA MI JE PRIHVATIT SE U PROBLEME

Na pitanje šta je najveći problem u ovoj lokalnoj zajendici Fikret je rekao kako oni imaju dosta problema i da su oni slični sa drugim lokalnim zajednicama.

“Spreman sam se uhvatiti u koštac. Moja je želja prihvatit se u probleme. Voda, vodosabdjevanje je ogroman problem iako se zna da Kanton Sarajevo se 90% sabdjeva sa ‘Iliđe’. Nekas smo mi dobijali subvencije prema iscrpljivanju te vode ali to se ne dešava. Problem je i kanalizacija i to će biti moj prioritet. Ogromna je obaveza da se nastavi pomaganje mladima jer mi je strahovita želja da mladi dođu do nekog zapošljavanja, svog krova nad glavom, da imaju svoj smještaj. da dobiju posao, kroz te neke stvari koje sam spreman da se zauzmem za ‘njiha’ i da prema njima učinimo. Mislim da bi mi mladi bili prioritet uz rješavanje još nekih problema.”

“Mi često znate djelujemo preventivno – ako su ljudi imali vodu, pa sada nemaju jer izbacuje u bazenima, mi nekim cisternama to namirimo, znači odmah djelujemo i poduzimamo”, pojasnio je Prevljak.

Kazao je i da je uključen u sve kapitalne projekte jer je on već dugo predsjednik OO SDA Ilidža.

RARITETI: Dvije trake u jednom, dvije u drugom pravcu

“Jel to stupska petlja, na Stupu parking, pitanje tramvaja, škole, domovi zdravlja, putevi, vode, put prema Hrasnici… Vi ćete prema Hrasnici zateći jednu rijetkost, dvije trake u jednom pravcu, dvije u drugom. Tramvaj za Hrasnicu koji sam ja jos 2014. kao kantonalni zastupnik tražio. To je jedan od projekata za koji sam se založio. Ja otkad sam živ o tom tramvaju se pričalo i spominjalo. Pokušavamo i vertikalnu žičaru na koju ozbiljno računamo i konkurišemo. Zamislite da sa tom žičarom mogu građani na Igman proboravit čitav dan.”

Nije želio govoriti o protivkandidatima.

“Volim komentarisat ali ako smo zajedno ali ja o nekome komentarisat … jer inače naš princip je poštivanje svakoga, neogovaranje nikoga, ne pričati lose ružno jer jednostavno prilaz nas je ljudima i ostalima da zajednički možemo svašta nešto uraditi, ali Bogami na ovaj način razvodnjavati ljude, to nikad nisam u životu.”

Siguran je i u svoju pobjedu na izborima.

Zaključio je rečenicom: “‘Iliđa’ je sada postala možda jedan od najljepših gradova na području BiH, a da ne govorim o kantonu.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79