Firma “Špic beton” odlaganjem otpada uzurpira lokaciju ispod mosta obilaznice

akon što su mještani Perinog hana kod Zenice svjedočili odlaganju građevinskog otpada ispod mosta trase Zeničke obilaznice, reagovali su i iz Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine kazavši da trpe štetu zbog firme Špic beton koja odlaganjem otpada uzurpira lokaciju.

Iz Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH su kazali da su upoznati s činjenicom da građevinske mašine u vlasništvu preduzeća Špic beton iz Zenice odlažu građevinski materijal ispod mosta trase Zenica jug – Zenica sjever čime uzurpira lokaciju.

“Nedavno je izvršen inspekcijski nadzor od federalnog građevinskog inspektora koji je sačinio zapisnik i izdao rješenje kojim je zatraženo da JP Autoceste FBiH riješi ovaj problem”, kazali su nam iz Autocesta FBiH te dodali:

“Zbog štete koju preduzeće trpi, JP Autoceste FBiH je izjavilo žalbu na nepotpuno utvrđeno činjenično stanja i upoznalo Federalnu upravu za inspekcijske poslove i Federalno ministarstvo prostornog uređenja kao drugostepeni organ, da deponovani materijal nije u svrhu izgradnja autoceste. Dokaz tome je da je izgradnja poddionica Drivuša – Klopče završena u januaru 2020. godine i da je za istu dobivena upotrebna dozvola”, rečeno je.

Na lokaciji se već neko vrijeme uz stubove mosta vrši odlaganje materijala, a za sada nije poznato ko će i na koji način riješiti ovu problematiku, odnosno, ko je odobrio i ko će u konačnici materijal koji je dovezen odvesti na drugu lokaciju piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79