Fočak stavljen iza rešetaka zbog sumnjive imovinske koristi preko 125.000 KM

Uhapšen je D. A. iz Foče zbog ozbiljnih sumnji da je učestvovao u krivičnom djelu pranja novca, saopštila je Policijska uprava Foča.

Prema informacijama dostupnim na zvaničnoj web-stranici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, D. A. je navodno izvršio krivično djelo pranja novca tokom perioda od 3. septembra 2022. godine do 19. maja 2023. godine. Prema policijskim tvrdnjama, on je prema sumnjama primio značajnu sumu novca od više različitih osoba iz inostranstva.

Za izvođenje ovih sumnjivih transakcija, D. A. se, prema policijskim navodima, koristio različitim uslugama za transfer novca. Na ovaj način, stvorio je protivpravnu imovinsku korist koja se procjenjuje na oko 126.273,91 KM.

Slučaj je proslijeđen dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji će dalje preduzeti korake u istrazi ovog slučaja. Dokumentovanje krivičnog djela pranja novca je u toku, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79