(FOTO) Drugo auto “šlepao” na krovu svog forda: Policajci ga isključili iz saobraćaja

Policijska patrola ostala je u čudu kad je zaprimila poziv zabrinutih vozača o onome što su vidjeli na cesti. Ubrzo su poslali patrolu i zaustavili Focusa u blizini Trnave, pedesetak kilometara sjeverno od Bratislave.

Fordov kompakt prve generacije imao je ogroman teret na krovu, koji višestruko prelazi dozvoljenih 50 kg. A o voluminoznosti i načinu pričvršćenja da i ne govorimo.

Naime, vozač je na krov Forda stavio drugi auto. Vjerovali ili ne, Fordić je prevozio Peugeot 206 CC na svojem krovu. Prema službenom izvještaju, u automobilu je bilo pet osoba, a vozač je kažnjen oduzimanjem vozačke dozvole.

Vlasnik je izjavio da su Peugeota netom kupili i vozili ga kući, a pritom nije imao opravdanja za jadno stanje Forda po pitanju korozije, retrovizora učvršćenih ljepljivom trakom i sl. Stoga ne čudi da je Ford isključen iz saobraćaja te da su mu skinute tablice.

Što se 206-ice tiče, ona je očito pretrpjela havariju, a nedostaju i brojni dijelovi. Sve u svemu, sreća je da vozač Forda nije morao naglo zakočiti ili skrenuti jer bi zasigurno izgubio teret i možebitno uz materijalnu štetu doveo u opasnost druge sudionike u saobraćaju.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79