(FOTO) Dva dana nakon tragedije u Binježevu izvode se radovi na sanaciji plinskih cijevi

(FOTO) Dva dana nakon tragedije u Binježevu izvode se radovi na sanaciji plinskih cijevi


U noći sa ponedjeljka na utorak u Mjesnoj zajednici Binježevo u kući porodice Delija došlo je do eksplozije plina. Nakon tragedije oglasili su se iz Općine Hadžići.

Poginuo je naš sugrađanin Mirza Delija rođen 1996. godine. Njegov otac Hamdo Delija zadobio je teške tjelesne povrede i ljekari se trenutno bore za njegov život.

Majka Aida je zadobila lakše tjelesne povrede i van životne je opasnosti.

“Dispečerski centar KJKP ‘Sarajevogas’ d.o.o Sarajevo je dobio 15.01.2024. godine u 23:30 sati informaciju da je došlo do eksplozije usljed koje je zapaljen stambeni objekat u naselju Binježevo. Odmah nakon dojave, ekipe Sarajevogasa su izašle na teren i obustavile dotok gasa. Uviđaj je u toku, ekipe su na terenu, više informacija biće poznato nakon okončanja istrage”, saopćeno je iz Sarajevogasa.

Međutim građani su godinama opominjali nadležne za problem koji imaju ali niko nije slušao.

Kako je rekao Mujanović, još od 2019. godine je u Općinskom vijeću ukazivao na problem koji bi, prema njegovom mišljenju, mogao biti jedan od uzroka eksplozije. Još od 2019. sam ukazivao na ovaj problem. Zadnji put u februaru 2022. godine. Niko nije shvatio ovaj problem ozbiljno. U više navrata se dešavalo da plin curi.

Čak su i vršili mjerenja u kućama da se negdje pojavljuje plin u WC-ovima i kupatilima. Ovdje je urađena zajedno fekalna kanalizacija i plinske instalacije, onda su izvođeni neki novi radovi, potporni zidovi i asfaltiranje”, rekao je Mujanović.

U velikom požaru u Binježevu izgorjela cijela kuća, ostao samo netaknut Kur'an

Dva dana nakon tragedije nadležne institucije izvode radovi na sanaciji plinskih i kanalizacionih cijevi na ovom području. Građani se sa pravom pitaju, Zašto ovo nije rađeno prije ove tragedije?

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija