(FOTO) Evo kako bi trebala izgledati džamija na Trebeviću

Nakon nerpijatnosti i višesatnog stajanja na hladnoći koje su preživjeli Bajro Čavčić i Semir Vatrić, zajedno sa još 20 djece, jer su ih pripadnici MUP-a RS-a pokušali kazniti na Trebeviću, zato što su klanjali, najavljena je inicijativa za gradnju džamije na ovoj planini.

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika SDA u Skupštini KS.

– Na narednoj sjednici općinskog vijeća, idući četvrtak ako Bog da, podnosim incijativu u svoje ime i u ime Kluba SDA Stari Grad, za dodjelu općinske zemlje na Trebeviću Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, uz poruku da je općinska administracija spremna da uradi sve, kako bi ubrzala proces izgradnje prijeko potrebne džamije na Trebeviću, najavio je Zahiragić

Bajru i Semira sankcionisali zbog namaza na Trebeviću: Policija je bila gruba, angažovali smo advokata

“Izgradili smo sistem rada i povjerenja da se bilo čije odsustvo ne može odraziti na funkcionalnost Vlade KS pa tako niti na njenu sposobnost da pravovremeno i adekvatno odgovorimo na krize ali i na svakodnevne političke podvale.” – Edin Forto premijer KS 26.01.2022

Dakle slijedi “svakodnevna politička podvala”:

Da, izgradili ste sistem ali vam je za taj sistem nerada potrebno i 100 miliona koji, zbog ukidanja famoznog pondera 2, će vam faliti.

Zbog toga je tolika vriska iz sarajevske trojke. Pričate da će to paralizirati glavni grad. Glavni grad ste već paralizirali. Dakle nije problem za Kanton Sarajevo ukidanje pondera 2, nego je problem vaš nerad, neznanje i bahaćenje. Iz Dubajia parvo na skijanje u Evropu. Kakvi ste malo bi vam bio i ponder 4.

U međuvremenu pripremio sam projekat za Džamiju na Trebeviću, pa ako inicijativa SDA vjećnika u starom gradu Adija Zahiragića urodi plodom i opština obezbjedi zemljište, projekat Džamije sa pratećim sadržajima je pripremljen kao moja donacija za rješavanje problema nedostajanja vjerskog objekta na području našeg najvećeg izletišta.

SDA-ov vijećnik Adi Zahiragić najavio izgradnju džamije na Trebeviću

Dok gospoda iz vladajuće trojke troši i razgrađuje naše, jer ne osjeća to svojim, mi ćemo da radimo i gradimo svoje, jer osjećamo to našim” – napisai je Faruk Kapidžić na svom Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79