(FOTO) Gradilište pored sarajevske škole: Provalija ugrožava dječije živote

Mjesecima učenici OŠ “Džemaludin Čaušević” u Švrakinom Selu trpe zbog gradilišta koje je otvoreno uz samu školu.

Prerezani kablovi interneta, nestanak vode, poplave, su svakodnevni. A u posljednja dva dana tokom radova na vodovodnom i kanalizacionom sistemu neposredno uz stazu kojom učenici svakodnevno dolaze i izlaze iz škole iskopane su rupe nekoliko desetina metara dubine koje su neadekvatno zaštićene, odnosno potpuno nezaštićene piše Crna-Hronika.

Roditelji u školi nisu naišli na objašnjenje do kada će “ovaj haos” trajati.

– Rekli su da će sve biti završeno za dan-dva, ali ovo je direktno ugrožavanje života djece. Ova provalija ni sata više ne može biti ovdje.

Djeca su radoznala, žele sve da vide i znaju, a svjedočili smo nekoliko puta kada je na ovome gradilištu obrušavanja zemlja. U situaciji smo da i stariju djecu vodimo u školu i čekamo nakon nastave.

Nevjerovatno je da se ovo nije adekvatno zagradilo, ali i da nije otvoren alternativni prilaz, jer ima više mogućnosti da se to napravi, rekli su nam roditelji učenika OŠ “Džemaludin Čaušević”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79