(FOTO) Građani Sarajeva na protestu. Morala reagovat i policija: “Rušenje najavljenjo pred bajram”

(FOTO) Građani Sarajeva na protestu. Morala reagovat i policija: “Rušenje najavljenjo pred bajram”


Na području općine Novo Sarajevo, za utorak 11. aprila, najavljeno je rušenje nekoliko privatnih objekata u ulici Zahira Panjate, a građani su izašli na ulicu kako bi se protivili ovoj odluci. Džejla Bajrica govorila je za portal Radiosarajevo.ba o navedenoj ulici.

Kako je kazala Bajrica, nalog za rušenje objekta planirano je danas 11. aprila, u 8 sati. Dok je drugo rušenje najavljeno za sutra, kao i dva dana pred ramazanski bajram.

“Uputili smo zahtijev da se odgodi rušenje do poslije ramazanskog bajrama, dobili smo odgovor. Nažalost, odgovor je negativan”, kazala je Džejla Bajrica za portal Radiosarajevo.ba.

Bajrica tvrdi da su mnogi objekti izgrađeni prije 50 godina, te da građani posjeduju dokumente o legalizaciji objekata u ovom dijelu Sarajeva.

“Ako tvrde da mi smetamo na ovom dijelu puta, mi ne smetamo. Imamo sve papire koji to tvrde, ne smetamo ni komšijama.

Njihov budžet za rušenje navedenih objekata u našoj ulici je 42 hiljade maraka, ja bih načelniku Općine preporučila da taj budžet uloži u izgradnju, a ne u rušenje”, dodala Bajrica za portal Radiosarajevo.ba.

Pored toga, naša sagovornica je navela i da ovo naselje ‘zaobilazi’ kanalizacijam struja, voda i prijevoz.

“Sve nas zaobilazi, osim kada je rušenje u pitanju, tada smo prvi na listi. Ako je razlog rušenja novi plan puta, cijelo naselje bi trebalo biti srušeno. Mislim da je lakše promijeniti plan puta nego rušiti cijelo naselje”, zaključila je u svom govoru za portal Radiosarajevo.ba Džejla Bajrica.

Pogledajte šta se dešava na protestu danas u Sarajevu:

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija