Nove cijene: Jedan kubik prirodnog gasa za domaćinstva 1,107 maraka

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku o sniženju cijene prirodnog gasa za distributivne kompanije sa trenutnih 0,990 KM/m3 na 0,866 KM/m3. Odluka je donesena na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, a na osnovu zahtjeva Energoinvesta Sarajevo, kao jedinog uvoznika prirodnog gasa za FBiH.

Ruski Gazprom snizio je cijenu gasa Bosni i Hercegovini za drugi kvartal za 12,53 posto u odnosu na cijenu za prvi kvartal 2023. godine. Nove cijene primjenjivat će se od 1. aprila do kraja juna 2023. godine.

Od 1. aprila na snazi su nove cijene gasa i za kategoriju Velika privreda jedan kubik gasa sa PDV-om košta 1,306 maraka. Za kategoriju Mala privreda cijena je 1,317 maraka sa PDV-om. Za KJKP Toplane Sarajevo i kategoriju Domaćinstva cijena je 1,107 maraka sa uračunatim PDV-om. I za posebnog kupca Istočno Sarajevo jedan kubni metar sa PDV-om košta 1,060 maraka, javlja Faktor.

U nastavku možete vidjeti tabelarni pregled strukture cijene prirodnog gasa za sve tarifne kategorije kupaca KJKP Sarajevogasa, od nabavne cijene, distribucije i prodajne bez PDV-a i sa PDV-om, umanjene nakon odluke Vlade Federacije BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79