(FOTO) Krompirom i drugim povrćem zasio svaki pedalj svoje zemlje

Dok su mnogi zbog COVID-19 u karantinu i kućnoj izolaciji, ljudi u Gostilju kod Srebrenice, vrijeme provode u radnoj izolaciji. Na njivama su angažovane cijele porodice, traktori, freze i potrebni ručni alati.

Ranije su uzorane i isfrezane sve obradive površine, razna sjemena i gnojiva na vrijeme nabavljena i sjetva je u punom jeku. Sije se kukurz, krompir, grah, grašak, boranija i ostalo povrće.

Tako je i na imanju Smajila Sandžića u Gostilju, gdje je na sjetvi angažovana cijela porodica. Nakon što su uredili malinjak, Sandžići su zasukali rukave na sjetvi krompira i drugih kultura.

– Uzorao sam svaki pedalj svog imanja, posadio 200 kilograma krompira, velike količine graha, boranije, a slijedi sadnja rasada raznog povrća. Poslije pandemije, hrana i ostale potrepštine bit će skupe, a ko iskoristi svoje njive, manje će osjetiti krizu – smatra Sandžić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79