(FOTO) Na Panonskim jezerima kisela voda košta šest KM

Ulazak na Panonska jezera u Tuzli će od ove sezone koštati 8 KM danima vikenda i 6 KM radnim danima. Kompleks slanih Panonskih jezera je uvjerljivo najjeftinija turistička destinacija u BiH u odnosu na dostignute standarde boravka gostiju, kvalitet, karakteristike i ljekovitost vode i ostalih usluga na kompleksu.

Ulazak na Panonska jezera u Tuzli će koštati 8 KM: Za Tuzlake cijena upola manja?

Ukoliko želite da popričate sa prijateljima, da se odmorite u ugodnom ambijentu i osvježite uz sladoled, kafu ili neke druge napitke, želite da pojedete nešto ukusno i brzo, na raspolaganju su vam beach i snek barovi i grilovi na 12 lokacija u krugu kompleksa piše Crna-Hronika.

U 12 sati, na Panonici boravi 4.000 gostiju, temperatura vode je ugodnih 27 stepeni, stvarni osjećaj temperature zraka je 33 stepena celzijusa i salinitet vode u tri jezera i slapovima je 34 grama soli u litri vode. To je dobar znak za naša očekivanja da će Panonicu posjetiti oko 380 hiljada gostiju. Da bismo to mogli realizovati, potrebno nam je lijepo vrijeme i dugo i toplo ljeto, govori nam Majid Porobić, direktor JP Panonica Tuzla.

Da su cijene “astronomske” ukazuju i građani na društvenim mrežama.

Čitatelj portala Crna-Hronika pokazao nam je račun za mineralnu vodu koja na Panonskim jezerima košta šest konvertibilnih maraka. Da li je ovo skupo ili ne, procijenite sami…

“S povećanjem cijena, ne možemo očekivati veliki broj gostiju, ali bilo je neophodno da to uradimo. Jednostavno, sve je poskupjelo. Električna energija, održavanje tehnološkog procesa, cijena rada kompleksa su poskupjele za 40%. Izdvojimo samo da su hemijski reagensi, materijali za pripremu vode, dezinfekcija, poskupjeli za 80%, slanica 40%, tehnološka voda 10%, a posebno materijali za održavanje”, pojašanjava Porobić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79