(FOTO) Ovo je inspektor koji je nasrnuo na porodicu iz Sarajeva

Semir Balavac, iz Stoca, inspektor u PS Čapljina, pod istragom je pripadnika Unutrašnje kontrole MUP-a HNK-a nakon što je u julu, pred policajcima PS Neum, prijetio, vrijeđao i krenuo da prebije Sarajliju Amera Kajmovića (inače fotoreportera Oslobođenja). Incidentu je prethodila saobraćajna nezgoda u kojoj je Kajmović nenamjerno, svojim vozilom okrznuo automobil bahatog policajca.

Bio sam u Neumu tri dana sa porodicom, suprugom i dvoje maloljetne djece. Pošao sam kući 20. jula oko podneva. Oko 12.30 desila se saobraćajna nezgoda. Prilikom izlaska iz Neuma na magistralu slučajno sam svojim očešao drugo vozilo – Citroen C4. Kako – ne znam.

Vozač tog vozila, inače krupan čovjek, visine oko dva metra, ćelav, izletio je iz auta kao pomamljen i počeo da viče, da me vrijeđa, psujući mi majku, prijeteći da će me sravniti sa zemljom.

Djeca koja su to sve gledala i slušala doživjela su traumu, posebno, kad je krenuo ka našem autu. Srećom, u blizini je bila policijska patrola PS Neum. Policajci koji su stajali preko puta odmah su pritrčali i udaljili ga od mene. Sreća je da su bili tu. Boga pitaj šta bi bilo sa mnom da nisu bili tu. Jedno dijete počelo je da plače i nikako ga nismo mogli smiriti”, sjeća se Kajmović.

 

Inspektor iz PS Čapljina prijetio batinama Sarajliji

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments