(FOTO) Pogledajte samo kakvo teško oružje su građani Srbije držali u svojim kućama

Građani Srbije predali oko 13.500 različitog neregistrovanog naoružanja i eksplozivnih sredstava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je do nedjelje ujutro prikupljeno oko 13.500 različitog naoružanja i minsko eksplozivnih sredstava.

“Ponosan sam na ovu akciju i na rezultate. Potrebno je i važno zbog veće sigurnosti i naših građana”, rekao je Vučić na prikazu neregistrovanog oružja koje su građani predali policijskim stanicama.

Vlasti u Srbiji pozvale su građane da policiji predaju nelegalno i legalno oružje, nakon što su se u Srbiji dogodila dva masovna ubistva u kojima je ubijeno 17, a ranjena 21 osoba.
Vučić je rekao da među predatim oružjem ima i automatskih pušaka sa preklopnim kundakom, snajperskih pušaka i mitraljeza, kao i zolja i ručnih bombi.

“Za nas je važno da takve stvari završe u rukama države, a ne da neki pojedinac to upotrebi”, rekao je on.

Vučić je rekao da je zahvalan građanima na odgovornosti i apelovao na dalju predaju oružja koja će trajati do 8. juna.

On je najavio da će nakon toga država primenjivati represivne mere i da će se sa tim ciljem menjati Krivični zakonik Srbije.

“Znam da postoji deo tradicije, ‘ovo mi je tata ostavio ili deda’. Mi to dajemo u (fabriku oružja) Zastavu Kragujevac da bismo dobili nove puške, oni koriste delove za novo oružje”, rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79