(FOTO) Pohvalili se Forto i Šteta: Revolucija javnog prevoza, KS će dobiti 10 novih trolejbusa

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potpisao je ugovor o nabavci dodatnih 10 trolejbusa.

“Naša nedavna službena posjeta Minsku omogućila nam je da se uvjerimo u kvalitet i sigurnost novih trolejbusa. Nakon analiziranja stanja sa trenutnim vozilima, pregovorima koje smo imali pri toj posjeti, podršci EBRD-a i EIB-a, odlučeno je da ćemo nabaviti i dodatnih deset niskopodnih trolejbusa, čime ćemo znatno promijeniti sliku javnog prevoza u kantonu“, rekao je Šteta.

Današnje potpisivanje ugovora, istaknuo je, će nam omogućiti da do septembra 2022. godine imamo ukupno 35 novih trolejbusa na ulicama našeg kantona, a prvi stižu u januaru.

U toku je revolucija u javnom prevozu. Potpuno zanavljamo vozni park. Trolejbusi su prvi na redu. Kvalitet života u…

Posted by Edin Forto on Thursday, 2 December 2021

Premijer KS Edin Forto nazvao je ovo revolucijom u javnom prevozu.

“Potpuno zanavljamo vozni park. Trolejbusi su prvi na redu. Kvalitet života u Sarajevu će se narednih godina poboljšati zbog unapređenja javnog prevoza. Ovo je prvi od mnogih koraka. Ministar Adnan Šteta potpisao Ugovor za nabavku novih 10 trolejbusa, iduće godine u Sarajevo 35 potpuno novih vozila”, napisao je danas Forto na Facebooku.

Podsjetimo, Forti i Šteti u Minsku su u septembru predstavljeni novi trolejbusi.

Novi trolejbusi imaju kapacitet minimalno 130 putnika i najmanje 35 sjedećih mjesta, opremljeni su naprednim sistemima naplate karata i brojanja putnika, video nadzorom, pristupom osobama sa invaliditetom, klima uređajem, LED osvjetljenjem i povećanim komforom u vožnji, dok će biti ugrađen i određen broj USB priključaka za mobilne telefone.

📋🚎Potpisao sam ugovor o nabavci dodatnih 1️⃣0️⃣ trolejbusa.

☑️Naša nedavna službena posjeta Minsku omogućila nam je da…

Posted by Adnan Šteta on Thursday, 2 December 2021

“Model ponuđen Kantonu Sarajevo je model posljednje generacije, veoma sličan električnim autobusima koje ova kompanija proizvodi. Trolejbusi će imati mogućnosti vožnje sa punim kapacitetom bez kontaktne mreže u dužini do 20 kilometara. To je odlična pretpostavka za normalizaciju autobuskog saobraćaja u Kantonu Sarajevo”, kazao je ranije ministar saobraćaja KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79