(FOTO) Ponosna majka Suzana iz BiH: “Gabrijel od svoje 5. godine vozi karting. Idol mu je Michael Schumacher”

“To mi je sin. Ja sam rodom iz Bosne iz Gornjih Živinica, udana sam za Nijemca i u Njemačkoj sam 15 godina. Gabrijel je nas sin i vozi profesionalno karting. Njegov san je da vozi u Formula 1, njegov idol je Michael Schumacher. Ovo je jako težak put ali borimo se svi sa njim. Zadnji vikend je osvojio drugo mjesto na jako bitnom takmičenju od ADAC.” – počinje svoju priču Suzana Hofman za portal Crna-Hronika.

“Po prvi put je Gabrijel otišao prošlog vikenda na stazu Schweppermannsring u Ampfingu, u Bavarskoj, na nacionalno finale ADAC Kart. Već u petak na slobodnim treninzima je sve super išlo. Sa kartingom tvrtke EKS Kart Germany, Gabrijel je bio odmah zadovoljan kojeg je isto prvi put vozio, a IAME motor je savršeno prilagodio Robert Ertl iz Ertl Tuninga. Odmah nakon brifinga sa svojim trenerom i mehaničarom, Marcel Schwabe, Gabrijel je vozio jedan najbrži krug za drugim.

“A ja kao majka mogu lično dodati da sam na njega ponosna u svakom smislu, što se tiče njegovog sporta on se uvijek do kraja bori, ja nisam još tako dijete vidjela, bilo je trka gdje je startovao sa 15 pozicija pa stizao na 3 mjesto. Na mnogim trkama ja dobivao i kazne za koje nije bio kriv ali takva su pravila. Šta s tim hoću reći da je stvarno uvijek veliki borac, padne tu i tamo koja suza ali se digne još jači. Uvijek kaže da mu je to veliki san i hoće da uspije.” – izjavila je Suzana Hofman za portal Crna-Hronika.

“Ponosna sam na njega jer je i kod kuće dijete za poželiti, ja od njega nikada NE nisam čula, evo 11 godina. Što god mu kažem sve posluša, jako je vrijedan kod kuće, radi po kući i voli kuhati i praviti kolače 😄, jako voli istraživati, prirodu i životinje. U našoj blizini ima jedan potok i tu svako ljeto ide spašavati ribe zbog suše. U proljeće i jeseni se brine o jezevima, koji su svake godine naučili pa dođe ih po 10 navečer. Kaže da ako ne uspije sa motor sportom da želi onda postati veterinar. Gabrijel voli svoje prijatelje, voli se družiti. Bio je veoma mirno dijete, da kada pobijedi ga bude sram da se raduje. Od kako ove godine ga trenira Marcel, Gabrijel se promijenio, dobio je više samopouzdanja što mu je falilo, ne znam zašto.

Mi smo Gabrijela prvo učlanili sa 5 godina u klub da igra nogomet jer je moj muž, Gabrijelov tata prije bio golman. No Gabrijela to nije nikako zanimalo, našli bi ga uvijek na igralištu u pijesku kako se igra sa autićima. Iste godine bili smo na ljeto u Poreču gdje je Gabrijel sa tatom vozio dupli karting i od tada nije prestajao pričati o tome. Tako je sve počelo. Od svoje pete godine Gabrijel vozi karting. Ima veliki san, i ja se svima zahvaljujem, porodici, prijateljima, poznanicima, svima koji Gabrijela podržavaju u bilo kojem smislu, zaboraviti nećemo. Dokle se Gabrijel bori, borimo se i mi sa njim.

U subotu u kvalifikacijama na suhoj stazi to je bilo dovoljno za treću poziciju. Tačno z vrijeme za utrke, koje je Gabrijel obje trke sa trećeg mjesta startovao, počelo je nevrijeme i kiša. Gabrijel je pokazao da se može takmičiti i pod jakom kišom. Nakon što je s lakoćom pobijedio u obje vožnje u subotu je bio glavni favorit, što je potvrđeno na zagrijavanju u nedjelju. Za prvo finale u nedjelju montirane su nove kišne gume, ali su bile jako lošeg kvaliteta. S tim je izgubio svoju prvu poziciju i sa teškom borbom uspio završiti na poziciji 7.

U drugom finalu ponovno su stavljene stare kišne gume od subote. Ovdje je Gabrijel još jednom pokazao sve svoje vještine po kiši: Slijedeći svog uzora Michaela Schumachera, vozio je do drugog mjesta na mokroj stazi u glavnoj zavrsnoj trci. “To je bio sjajan rezultat. Gabrijel cestita Moritzu Gronecku na tituli i svom prijatelju Luci Treuschu na trećem mjestu. Uz Kerpen, Ampfing mi je sada jedna od najdražih staza,” rekao je navečer novopečeni vice prvak.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79