(FOTO) ‘Potrošio sam 25.000 kn da bi rasprava trajala devet minuta’

Sudsko vijeće dalo je tužiteljstvu rok od 15 dana za dostavu pisanog očitovanja o dokazima okrivljenog Zdravka Mamića i njegove obrane.

Moram reći da sam sad malo uznemiren i splašen jer vidim da odvjetnici USKOK-a Petković i Mišković već dvije godine, otkako dolazim na sud, ulaze u sobu suca, izlaze sa njim, piju kave zajedno, i to nema nikakve veze sa jednakopravnošću na sudu. To je iritantno i danas sam ih sve skupa pitao da li oni spavaju zajedno i zašto ne zovu i mene da spavam sa njima, kazao je novinarima Zdravko Mamić nakon što je treći dan rasprave njegovog sudskog postupka odgođen nakon samo devet minuta.

 

Tri dana ostali smo u Osijeku da bi rasprava danas trajala 9 minuta. Za branitelje i za nas okrivljenike platio sam 25.000 kuna za spavanje i ručkove. Zoran je u ponedjeljak navečer igrao u Katru azijsku ligu prvaka, u utorak je direktno iz aviona došao na raspravu, dao svoju obranu i odmah otišao. Stvaraju se nepotrebni troškovi. Znam da će sada USKOK, nakon što prođe rok prigovora na zapisnik i njihovo očitovanje, napraviti činjeničnu izmjenu optužnice i onda ćemo onda opet svi morati doći da se očitujemo o novoj izmjeni. Sve to mi znamo i sud zna i sve se dozvoljava – dodao je Mamić i zajedno sa ostala tri optuženika, Zoranom Mamićem, Mladenom Pernarom i Damirov Vrbanovićem, te čitavim odvjetničkim timom, otišao iz Osijeka. 

Naime, sudac Županijskog suda Darko Krušlin koji vodi postupak protiv optuženih za prevaru u NK Dinamo odgodio je raspravu na traženje tužitelja USKOK-a koji su, nakon jučerašnjeg iznošena obrane svih četvoro optuženika, tražili dodatni rok kako bi se očitovali na dokazne prijedloge koje je Zdravko Mamić jučer donio sudu. Sudac im je odobrio petnaest dana za pripremu. Iako su svi krenuli prema izlaznim vratima iz sudnice, Zdravko Mamić ostao je negodovati prema sucu i članovima vijeća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments