(FOTO) Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine zadužili nove uniforme

Vojnici u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine dobili su nove uniforme.

Saopštenje Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine prenosimo u cijelosti:

“Pripadnici Oružanih snaga BiH počeli su da zadužuju novu terensku uniformu kvalitetnog platna i originalne maskirne šeme sa karakteristikama bosanskohercegovačkog okruženja.

Predmetna aktivnost realizira se u okviru desetogodišnjeg projekta zanavljanja kompleta terenskih uniformi Oružanih snaga BiH u periodu od 2022. do 2032. godine, a radi se o zaduženju prve serije od 1.700 kompleta novih vojničkih uniformi za pripadnike OS BiH, prema prioritetima čiju je implementaciju finansijski podržalo Ministarstvo odbrane Njemačke.

Početak aktivnosti razvoja nove terenske uniforme OS BiH definiran je Odlukom MO BiH iz 2018. godine, na osnovu čega se pristupilo izradi tehničkih uslova kao provođenju javne nabavke, te su potpisani okvirni sporazumi za nabavku kompleta terenskih uniformi i čizama.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79