(FOTO) Proglašeno vanredno stanje u Bosanskoj Kostajnici, grad “plivao” u vodi, odnesena tri mosta

Načelnik Bundalo je naveo da je u ovom trenutku veoma teško procijeniti koliko je objekata poplavljeno jer je pod vodom bio cijeli grad

Jako nevrijeme koje je pogodilo sinoć općinu Bosanska Kostajnica pričinilo je znatnu materijalnu štetu, izlile su rječice Tavija i Bubnjarica, kao i manji potoci koji su gradske ulice pretvorili u rijeke.

(FOTO) Voda odnijela most, saobraćaj obustavljen

Načelnik općine Bosanska Kostajnica Drago Bundalo proglasio je vanredno stanje nakon sinoćnjeg nevremena, a već danas bi trebalo da bude imenovana komisija za procjenu štete.

– Oko 21 sat počela je da pada kiša i u roku od sat vremena kompletan grad je `plivao`, više nego 2014. godine. Obilaskom terena konstatovali smo da su odnesena tri mosta na rječici Taviji i da se pojavilo klizište u selu Petrinja koje ugrožava jedan stambeni objekat – rekao je Bundalo Srni.

Prema njegovim riječima, porodica iz ovog objekta je iseljena, a danas će biti traženo rješenje za ovaj problem.

Načelnik općine je dodao da je sa direktorom Civilne zaštite RS-ae Miletom Međedom dogovorio da Kostajnici budu proslijeđene pumpe i sušilice jer je voda ušla u veći broj objekata.

(FOTO) Klizišta, poplavljenje kuće i vozila

Bundalo je naveo da je u ovom trenutku veoma teško procijeniti koliko je objekata poplavljeno jer je pod vodom bio cijeli grad.

Vanredno stanje u Kostajnici: Grad “plivao” u vodi

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments