(FOTO) Spajdermen pred Sudom lupa u doboš i štrajkuje glađu

Abdulaha Dedića, obučenog u kostim crtanog strip junaka Spajdermena danas smo zatekli ispred ulaza u Kantonalni sud Sarajevo kako lupa u doboš, pored plakata na kojima je napisao svoj problem.

Piše: D. Pavlović za Crnu-Hroniku

Istakao je da protestuje protiv sudstva jer zlonamjerno onemogućavaju provedbu sudske presude da može da viđa svoju djecu. Osim protesta on i štrajkuje glađu, kako kaže, u ime svoje ali i svih očeva kojima su nepravedno oduzeta djeca odnosno pravo da ih viđaju.

“Naime, ja imam sudsku presudu da mogu viđati djecu i za to sam se borio devet godina. Kad je došla korona oni su nešto izmislili da ne mogu da viđam dijete. Preokrenuli su i zaustavili tu presudu bez ikakvog objašnjenja. Sutkinja koja je donijela izvršenje te presude nije uopšte htjela da radi. Prvo je bila problem korona da ne mogu da viđam djecu, pa se tražilo odobrenje od Centra za socijalni rad da li može ili ne može, a onda su izmislili neke druge stvari te donijeli neku drugu presudu a ukinuli staru”, priča “Spajdermen” za portal Crna-Hronika.

On se, kako kaže, žalio predsjednici Opštinskog suda Sarajevo, Janji Jovanović, prijetio da će sve prijaviti VSTV-u, ali ništa nije pomoglo. Uvažena je, veli Dedić, nova presuda i preuzeo je drugi sudija…

Ideja za kostim prema Dedićevim riječima potiče iz Engleske gdje već dugo, tačnije od 2003-2004. egzistira pokret “Faders for justice”, a kod nas, kako pojašnjava Dedić, postoji sličan pokret “Očevi za pravdu BiH”.

“U Englekoj je to ogroman pokret i tamošnji očevi u borbi za svoju djecu također koriste slične kostime crtanih super junaka, te sam i ja izabrao kostim Spajdermena. Ja sam ovaj protest prijavio policiji prije sedam dana rekavši da ću najmanje dvije sedmice ovdje protestovati i štrajkovati glađu. Vidjećemo ko će duže izdržati. Možete vi ovo napisati, ali oni u sudu se ne boje ničega. Kao, nije to njihov problem, nego problem sistema. Njih nije stid jesti taj hljeb za rad koji nema uopšte rezultata. Mi smo porezni obveznici i plaćamo ih, a neće ni da im se taj hljeb zagrcne u grlu”, priča Abdulah Dedić “super babo iz BiH” za portal Crna-Hronika.

 

Ekonom, miljenik direktora, nije poštovao naredbe pretpostavljenog te ga izmasakrirao sa osam uboda nožem

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79