(FOTO) Stanovnici muku muče sa kanalizacijom, strahuju od epidemija i zaraznih bolesti!!

Usljed otapanja snijega i slivnih kanalizacionih voda iz susjedne MZ (Gaj), 10-ak domaćinstava MZ Karadže je od danas pod vodom. Pod vodom je i putna mreža do njihovih stambenih objekata što dodatno otežava stanje u kojem se nalaze. Novoizabrani predsjednik MZ Karadže, Ajdin kero je danas posjetio poplavljena domaćinstva i obavio razgovor s njima te pokušao iznaći adekvatna rješenja.

MZ Karadže je “tempirana bomba” općine Bugojno, iz dana u dan strahujemo od pojavljivanja epidemija i zaraznih bolesti usljed izlijevanja septičkih jama na površine blizu domaćinstava, a sve to jer drugog izlaza nemamo. Apelujem na općinsko vijeće Bugojna i općinskog načelnika Hasana Ajkunića da se što skorije posveti pažnja ovom problemu. Također, iz razgovora sa stanovnicima MZ Karadže sam saznao da su svi spremni iznijeti teret projekta izgradnje kanalizacione mreže jer je to dugotrajno rješenje za naše probleme“, izjavio je predsjednik mjesne zajednice Karadže, dipl. ing. poljoprivrede Ajdin Kero.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments