(FOTO) U Mercedesu od 50.000 KM dovlače djecu da prose

Ispod odrpane odjeće malih uličnih prosjaka često se kriju stravični ožiljci od šibe, kaiša, lanaca.

Mlada žena s bebom u naručju koja vas presretne na ulici i moli za koju paru često je i sama maloljetna, godinama seksualno i fizički zlostavljana, a beba je možda iznajmljena ili kupljena s namjerom da izazove vaše sažaljenje.

Ponekad samo nezainteresovano prođemo, ponekad im dobacimo “Nađi neki posao”, a ponekad im damo neki sitniš, uglavnom da umirimo sopstvenu savjest.

Zatim odemo, zaboravljajući na njih, nesvjesni da smo postali prećutni saučesnici u jezivom zločinu – trgovini i eksploataciji djece. Svaki socijalni radnik može da vam ispriča na desetine priča ove djece, koje će vam pomoći da zamislite koliko tuge, nemara, zlostavljanja, nesreće i nemoći može da se sažme u samo nekoliko godina rada s djecom sa ulice.

Na tim ulicama nalaze se ova djeca koju dovlače iz Mercedesa mini busa vrijednog 50.000KM. Lokacija Maglaj.

FOTO: Teretnjaci.ba

Dnevna zaradaJedno dijete tokom obilaska kafića može za dan da naprosi između 30 i 40 KM. Vikendom uveče, dnevna zarada može da dosegne i cifru od 150 KM, a na vašarima i raznim narodnim veseljima djeca svom izrabljivaču donesu i do 1500 KM!

Ova djeca često spavaju na ulici, u napuštenim objektima bez struje i vode, nemaju nikakve higijenske navike, jedu šta imaju i kad imaju, nemaju pozitivan odnos prema autoritetu i postavljanju pravila…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79