(FOTO) Vandali uništili prostor koji koriste djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju!l

(FOTO) Vandali uništili prostor koji koriste djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju!l


Gračanica: Vandali uništili prostor koji koriste djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju!

“Kakav moras biti (ne)covjek pa doci i unistiti prostor koji koriste djeca i mladi sa poteskocama u razvoju?? Tuzno!”, napisali su na facebook statusu iz Udruženja roditelja djece i mladih sa invaliditetom „Futura” koje već godinama pruža utočište osobama u stanju potrebe, koje ovdje provode kvalitetno vrijeme i druženje piše Crna-Hronika.

Iako se za sada ne zna ko je mogao počiniti ovako nešto, u kometarima su građani osudili ovakav tip vandalizma, napominjući da smo kao društvo potpuno izgubili empatiju i da se ovakva zlodijela trebaju što prije otkriti i procesuirati.

“Strašno, ovo nije ljudsko biće, a ni životinja”…
Zlo i naopako!“

U Gračanici su stvari, zaista, izmakle kontroli”, i brojni drugi komentari podrške za roditelje i djecu koji su do sada u ovom kreativnom kutku realizovali i osmislili na stotine prekrasnih aktivnosti i time uljepšali dane kako svojim porodicama i prijateljima, tako i sugrađanima kroz razne priredbe i manifestacije kako to samo ovakvi borci znaju.

POGLEDAJ GALERIJU

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija