(FOTO/VIDEO) Sva tuga se “slila” na Vlakovo: Ukopane Almina, Mina i Lejla

Kao da se sva bol svijeta danas „slila“ na Vlakovo, Gradsko groblje kod Sarajeva. Tamo je nekoliko hiljada građana na vječni počinak ispratilo tri uposlenice Osnovne škole Kovačići. One su tragično nastradale u saobraćajnoj nesreći na istočnom ulazu u glavni grad BiH.

Lejla Sadiković, koja je poginula u 48. godini, Almina Ćorović, koja je život izgubila u 70. godini života, kao i 58-godišnja Mina Kadrić, sahranjene su danas na Vlakovu, piše Hayat.

Plač, jecaji… prekidali su neopisivu tišinu na Vlakovu. Na vječni počinak ispratila ih je rodbina, prijatelji, kolege, učenici…

Na Mezarju Lipik u Bosanskoj Krupi, jučer je obavljen ukop Merime Balkić (42), tragično nastradale pedagogice iz Osnovne škole Kovačići Sarajevo.

Od Merime se oprostio veliki broj građana Bosanske Krupe i okolnih mjesta, a dženaza-namaz je ranije klanjana ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi.

U Bosni i Hercegovini je danas proglašen Dan žalosti. On se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i kantonalne samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments