(FOTO) Zastupnica u Skupštini KS očistila smeće pored stadiona u Ilijašu

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla danas je iskoristila svoje slobodno vrijeme i za samo dva sata i petnaestak minuta uspjela je nakupiti 10 vreća smeća.

Kada je nedavno očistila parking na Ivan Sedlu bilo je brojnih komentara o tome da zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla treba da čisti u mjestu gdje stanuje, što je danas i uradila. Očistila je od smeća ulicu pored Gradskog stadiona u Ilijašu.

Ova ulica bi, od svih drugih trebala da bude primjer čistoće jer se nalazi pored samog Gradskog stadiona, a vodi prema Podlugovima i dnevno je koristi više stotina naših sugrađana.

Brojni su hvalospjevi o tome da je Ilijaš jedan od načišćih gradova u BiH, jeste ako u obzir uzmemo sami centar no ulice nekih stotinjak metara dalje slične su ovoj.

“Kazu Biba ide na Ivan Sedlo i cisti parkiraliste a Ilijas joj mjesto gdje stanuje. Drugi opet kazu da je Ilijaš jedan on najčistijih gradova u BiH. Jeste ali samo u Centru Ilijaša , ako maknes koji stotinjak metara dalje doceka te ova mala ulica koja vodi pored stadiona , preko potoka pa onda pravac Podlugovi. E ovom ulicom sam u februaru prošetala ili pretrcala nesto više od 100 km i svaki puta se zapitala ” jesmo li normalni” ? Za dva sata i petnaestak minuta sam u ovoj ulici nakupila 10 vreća smeća. To smeće su najviše bacali vaši divni dječaci koji sanjaju da budu Dzeko, Pjanić ili daj Bože Ronaldo, Mesi…

Drage mame, babe, tate , nane i dede recite svojoj djeci i unucima da se ne postaje šampion na taj način. Dragi treneri zovite me sledeći puta da vašoj odnosno našoj djeci ispričam kako se postaje pravi šampion i neko ko voli Bosnu i Hercegovinu.

Recite im da u blizini stanuje jedna teta Biba kojoj vise nije interesantan ni Tokio, ni Pariz, Amsterdam, Minhen, Zirich, Bec. Nisu joj vise interesantni ni Prag, Bratislava, Kalgari pa ni Beograd i Zagreb. U svim tim gradovima sam bila i sa ponosom nosila dres reprezentacije BiH i bivse nam Juge. Meni je sada interesantan moj mali grad Ilijas koji ima oko 25.000 stanovnika. Interesantan jer u njemu živim i hoću da on ipak nosi epitet najčistijeg grada u BiH. Ovo je moj mali doprinos toj mojoj zelji a stanovnike odnosno moje sunarodnike molim cuvajte nas Ilijas, ne bacajte smece pored puta nego tamo gdje mu je mjesto.

Znaci drage mame, babe , tate, nane i dede procitajte ovo vasoj djeci i neka sledeći puta kada me sretnu kazu ” Dobar dan teta Bibo” a ne da prodju pored mene i ironično kažu ” vidi ove budale”.

E pa ova budala zna sta znaći biti na Evropskim i Svjetskim prventvina pa i na Olimpijadama.
Hvala drugarima iz KJP ” Rad” koji su se ipak odazvali i došli da pokupe vreće.” – piše Ilijaš.net.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79