(FOTO) Zbog ljetnih bašti posvađali se Čedić i Hilmija Garibović. Morao intervenisati MUP KS

U ulici Ferhadija, u centru Sarajeva, danas je došlo do sukoba dvojice “uglednih ugostitelja” zbog čega su intervenirali pripadnici MUP-a KS i općinske inspekcije Centar.

Kako Raport saznaje, do sukoba je došlo između vlasnika slastičarne “Vatra” Šaćira Čedića, odnosno njegovog sina i Hilmije Garibovića, koji je bio vlasnik kafića koji se nalazi pored “Vatre”.

Sukob je nastao zbog korištenja općinskih prostora u ulici Ferhadija koji oni iznajmljuju za svoje ljetne bašte. Posvađali su se oko toga ko ima pravo na veći dio prostora. Na kraju su intervenirali pripadnici MUP-a, a inspektori općinske inspekcije morali su iscrtati graničnike što se vidi na fotografijama koje je dobio Raport.

Prema našim informacijama, Čedić i Garibović su već duže vrijeme u sukobu upravo zbog ljetnih bašti. Zanimljivo je da su i Čedić i Garibović od ranije poznati policiji, a vlasnik “Vatre” nedavno je osuđen za utaju poreza.

Čedić je inače blizak prijatelj porodice Izetbegović, a bio je i dio finansijske istrage koja se vodi protiv bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića zvanog Osmica. Osmica je od njega kupio kuću za šta nije imao finasijsko pokriće.

Garibović je također poznat pravosudnim i policijskim organima, a ranije je osuđivan za iznudu i prevaru.

Foto: Raport

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79