(FOTO) Zbor MUP-a RS u Bijeljini: Građanima su prikazana sredstva, oprema i naoružanje policijskih službenika SAJ-a, Jedinice žandarmerije i redovne policije.

U okviru obilježavanja Dana policije Republike Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića u Bijeljini održani taktičko-tehnički zbor Ministarstva i koncert Policijskog orkestra.

Ministar je rekao da MUP Srpske ove dane posvećuje građanima, naročito najmlađima, da želi da bude transparentan prema svima, zbog čega je i odabran ovaj način obilježavanja tri decenije postojanja.

„Otvorićemo vrata naših policijskih stanica, Jedinice Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice da bi djeci pokazali šta policija radi i kojim sredstvima i oružjem raspolaže“, kazao je ministar Lukač.

Na taktičko-tehničkom zboru građanima su prikazana sredstva, oprema i naoružanje policijskih službenika SAJ-a, Jedinice žandarmerije i redovne policije.

Ministar Lukač je rekao da Ministarstvo kontinuirano unaprijeđuje sve kapacitete.

„Želimo da predstavimo našim građanima sve ono čime Policija Srpske raspolaže u svom radu. Riječ je o sofisticiranoj opremi koju MUP koristi u svojim svakodnevnim i specijalnim zadacima kako bi mogli da održavamo bezbjednost u Srpskoj na visokom nivou i da odgovorimo svim postavljenim zadacima i izazovima“, naveo je ministar Lukač.

On je istakao da Ministarstvo mnogo polaže na školovanje mladog kadra, o čemu svjedoči podatak da je u posljednjih osam godina 2.000 mladih policijskih službenika zasnovalo radni odnos.

„Republika Srpska raspolaže ljudskim i tehničkim resursima da bi policija radila svoj posao u skladu sa zakonom i odgovorila svim zadacima. Svakodnevno radimo i na obučavanju u našem Centru za obuku u Banjaluci, odnosno na obuci redovne policije, Žandarmerije, te SAJ-a, što ćemo nastaviti i dalje. Svakako da je za to potrebno i mnogo sredstava, ali, kao što svi znamo – bezbjednost uvijek i svuda“, zaključio je ministar Lukač.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić izrazio je zadovoljstvo što je ova Uprava domaćin taktičko-tehničkog zbora. On je istakao da MUP Republike Srpske ulaže dodatne napore u obučavanje mladog kadra, čime se stvaraju dobri preduslovi da bezbjednost građana bude podignuta na viši nivo.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović zahvalio je ministru Lukaču na posjeti, kao i svim pripadnicima MUP-a Srpske za današnji skup. Petrović je istakao da pripadnici MUP-a Srpske brinu za mir i bezbjednost stanovništva, te im se mora i sa lokalnog nivoa posvetiti pažnja, u svim istražnim postupcima i očuvanja reda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79