Fra Ivan Tučić: U našim životima zlo nema posljednju riječ, vjerujmo u dobro

Fena

Bihaćki župnik fra Ivan Tučić danas je povodom predstojećeg Uskrsa ugostio brojne sugrađane, te uputio poruku svim katolicima u gradu na Uni i Unsko-sanskom kantonu.

On je naveo kako u našim životima zlo nema posljednju riječ.

“Bog nije dopustio da Isus ostane u grobu, pa bismo i mi trebali čvrsto vjerovati kako zapravo smrt nema posljednju riječ u našem životu, nego upravo život. Isto tako, u našim životima zlo nema posljednju riječ, već dobro. Zato, dok god hodimo ovom zemljom i živimo, trebamo se zalagati da budemo što bolji ljudi i što bolji vjernici, kako bi svojim životima svjedočili tog uskrslog Gospodina”, poručio je župnik u bihaćkoj Župi Sv. Ante Padovanskog fra Ivan Tučić.

Gost u Župnom uredu povodom nadolazećeg Uskrsa tradicionalno je bio i gradonačelnik Bihaća, prvi put novoizabrani Elvedin Sedić.

Prilikom susreta, osim o prazniku i vjernicima, razgovarano je i o zajedničkoj saradnji, te projektima.

Bihaćki gradonačelnik Sedić ovim povodom bio je i u posjeti časnim sestrama Reda Klanjateljice krvi Kristove u samostanu Svetog Josipa.

“Današnje posjete su zaista bile na moje zadovoljstvo. Razgovarali smo o brojnim temama, među kojima su podrška Grada Bihaća radu knjižnice u kojoj su angažovane časne sestre, zatim Memorandum koji ćemo potpisati sa svim vjerskim zajednicama, ali i obnovi tornja i okoline crkve Svetog Ante Padovanskog u središtu grada”, izjavio je gradonačelnik Bihaća.

Skupoća utječe na Uskrs: Trpeza sve skromnija, slavlja sve kraće traju

 

Brojni vjernici koji trenutno žive i rade u inostranstvu, ovog su se vikenda vratili kako bi upravo u svom Bihaću i porodičnom okruženju uživali u svemu dobrome što donosi Uskrs.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79