Francuz biciklom krenuo do Japana pa završio u BiH

Francuz Romain Ceccaldi u Bosni i Hercegovini boravi već četiri mjeseca a do naše države došao je na biciklu.

– Iz Francuske sam krenuo biciklom na put oko svijeta, a cilj je bio da obiđem brojne zemlje, dođem do Japana, a nakon toga preko Rusije putovanje zaokružim odlaskom na Aljasku. Nažalost, zbog cijele ove situacije i zatvaranja ostao sam u BiH evo već četiri mjeseca, ali sam s druge strane imao jedinstvenu priliku da upoznam BiH, predivne ljude, ali i predivne lokacije i mjesta, među kojima je svakako i Bosanska dolina piramida – priča Romain.

Tokom boravka u BiH uspio je da obiđe neke interesantne lokacije oko Sarajeva, a pošto do sada nije znao za projekat istraživanja bosanskih piramida, i ova priča ga je zainteresovala, pa je već nekoliko puta dolazio u Visoko, odakle, kako kaže, nosi predivne utiske.

– Uspio sam upoznati mnogo ljudi, ljudi u BiH su predivni, hrana vam je izvrsna, a priroda fantastična. Uz sve to sam čuo i za bosanske piramide i odlučio se za posjetu, pa sam tako već uspio da obiđem prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, ali i predivni park, kao i još neke interesantne lokacije. Zaista sam oduševljen, posebno tunelima, to je jedna posebna priča, koja zahtjeva da joj se potpuno prepustite, da uđete otvorenog uma, a onda da osjetite zaista nevjerovatna iskustva – kazao je Romain.

Kaže kako se nada da će uskoro nastaviti svoju avanturu, ali ističe kako je potpuno oduševljen našom zemljom, Bosanskom dolinom piramida, i da u budućnosti ima namjeru da se ponovo vrati, piše piramidasunca.ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79