FUP pronašao 28 stabljika kanabisa. Lišen slobode vlasnik

Pripadnici Federalne uprave policije danasu su na području Čapljine, sa ciljem sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, izvršili pretresanje osobe, stana, kuće i motornog vozila, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U sklopu navedenih aktivnosti provedena je operativna akcija „Roso“, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Čaplina izvršeni su pretresi i dva uviđaja na području Čapljine, te je tom prilikom lišena slobode osoba inicijala I.R. (1984.) iz Mostara, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela kojom prilikom je pronađeno 28 stabljika Cannabisa, vaga za precizno vaganje i jedan pištolj.

“Navedeno lice se sumnjiči da je na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Čapljina, tokom 2023. godine, neovlašteno proizvodilo i nabavljalo opojnu drogu Cannabis koju je u stanu gdje boravi pripremalo i pakovalo radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom. Lice lišeno slobode će u skladu sa ZKP-om biti kriminalistički obrađeno i predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz FUP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79