FUP pronašao veću količina droge i opremu za uzgoj marihuane

Pripadnici Federalne uprave policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona izveli operativno-taktičku akciju „Maestro“ na području općine Čapljina, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, saopćeno je iz FUP-a

U sklopu navedene akcije, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretrese pokretne i nepokretne imovine lica N.R. (1980.) iz Čapljine, kojom prilikom je pronađena određena količina zeljaste materije, pet stabljika visine do 180 cm, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.), oprema za uzgoj opojne droge, digitalne vage, mobilni telefonski aparati, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovalo, te je dalje distribuiralo. Pomenuto lice je povratnik u izvršenju krivičnih djela.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije, protiv navedenog lica biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a o njegovom daljem statusu će odlučiti nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić su povodom ove akcije poručili da borba protiv svih oblika kriminaliteta ostaje i dalje u fokusu rada Federalne uprave policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79